Fıstıklı incir salamı
Yarım su bardağı inciri ayırıp, kalan incirleri vermut ile birlikte, karışım püre kıvamına gelinceye kadar robottan geçirin. Kalan incirleri ve çamfıstıklarını karışıma ilave edip elinizle yoğurmaya başlayın. Karışımdan 4.5x15 cm. ebatlarında bir rulo yapın. Şekil verdiğiniz karışımı folyoya sarıp, serin ve kuru bir yerde 3-4 gün kadar muhafaza edin. Ardından buzdolabına koyun. Dilimleyerek, ballı ceviz ve rokfor peyniriyle birlikte servis yapın.
MALZEMELER 6 kişilik * 300 gr. kuru incir (ince doğranmış)
* 1 çorba kaşığı vermut
* 1.5 çorba kaşığı çamfıstığı
* Rokfor peyniri (servis için)
Ballı ceviz için: * 1 çay bardağı ceviz (4 parçaya bölünmüş)
* 1/4 su bardağı bal
|