|
|
Tuzlu kurabiye
Maya ve tozşekeri süte katıp karıştırın. 10-15 dakika kabarmasını bekleyin. Unun ortasını açıp, kabarmış maya ve zeytinyağını una yedirin. Hamur toplanınca üzerini havluyla kapatıp, ılık bir yerde kabarana kadar 1 saat dinlendirin. Bunun yarısı tatlı, yarısını tuzlu kurabiye yapmak için kullanılabilir. Tuzlu kurabiye: Peynir ve maydanozu karıştırın. Küçük parçalar kopartıp 15 cm. çapında yuvarlak açın. Elinizle büyükçe bir kalp şekli verin. Hamurun ortasını kalp şeklinde kalıpla kesin. İsterseniz yuvarlak kalıp da kullanabilirsiniz. Harçtan bir çorba kaşığı koyun. Kestiğiniz kalp şeklindeki boşluk, peynirli harcın üzerine gelecek şekilde hamuru katlayın. Hamurun ucundaki sivri parçayı bıçakla kesin. Hamurların üzerine zeytinyağı sürüp, yağlanmış fırın tepsisine aralıklı yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika pişirip, ılık servis yapın.
MALZEMELER 8 kişilik * 1.5 su bardağı un
* 1 çorba kaşığı yaş maya
* 1 çorba kaşığı tozşeker
* 1/2 su bardağı süt (ılık)
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 260 gr. beyaz peynir (ufalanmış)
* 10 sap maydanoz (iri doğranmış)
|