|
|
Kanserli memeyi onarma yöntemleri
* Karından meme yapılabilir: Karın bölgesinden deri, deri altı yağ dokusu ve kas dokusu alınarak, kanser nedeniyle alınan göğsün yerine konulur. Plastik cerrahi yöntemlerle yeni bir meme yapılabilir. Bu yöntemin iyi yönü, silikon gibi hiçbir yabancı maddenin kullanılmaması. Kötü yönüyse, vücudun başka bir yerinin kesiliyor olması, yeni yara izleri ve ameliyat ağrılarının ortaya çıkması. Özellikle doğum yapmış belirli bir yaşın üzerindeki kadınlarda, karın bölgesinde sarkmalar olabiliyor. Yeni meme yapılırken, karın bölgesindeki bu sarkma da düzeltilir. Böylece; meme yapılırken sarkmış karın da onarılıyor. Yeni meme yapımında karın dokusu kullanılıyorsa, ameliyat sırasında karın adalelerinden birisi de beraberinde alınır. Bu nedenle bazı hastalarda karın fıtığı olma riski ortaya çıkabilir. Eğer ameliyat sırasında alınan adalenin yeri iyi bir teknikle onarılırsa, bu risk daha az olur. Bu yöntem tercih ediliyorsa, bir daha çocuk doğurmak gibi bir niyetinizin olmaması gerekir. Çünkü karın duvarı nispeten zayıflar ve gebelik sırasında karın fıtığı riski de artar.
* Sırttan meme yapılabilir: Sırt bölgesinden doku alınarak meme yapılması da diğer bir yöntemdir. Bu bölgede çok fazla doku bulunmaz ve büyük bir meme yapmak için yeterli olmaz. Yöntem, daha çok memenin bir kısmı alındıysa uygulanabiliyor.
* Silikonla da onarılır: Bu yöntemde kozmetik olarak daha iyi sonuçlar almak mümkün. Fakat uzun dönemde bazı sorunlar ortaya çıkabiliyor. Ortalama 5 ya da 8 yıl içinde bazı ek cerrahi girişimler gerekebiliyor. Günümüzde meme estetiği için silikon kullanılmasının, kansere neden olmadığı biliniyor. Geçmişte bazı yanlış uygulamaların sonuçlarından dolayı yöntem tartışma konusu olmuştu. Ancak yapılan suçlamaların asılsız olduğu anlaşılmıştı.
|