Türk ortak aramayı bıraktıklarını belirten Türk Telekom Başkanı Paul Doany "Yüzde 45 ortağımız devlet. Böyle mutluyuz" dedi.
Telekom'a Türk ortak çabaları sonuçsuz kaldı. Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Paul Doany Türk ortak aramayı bıraktıklarını belirtti ve ekledi: "Yüzde 45 ortağımız devlet. Biz mutluyuz." Paul Doany Yönetim Kurulu üyeleri Emin Başer ve Metin Ercan ile birlikte hem şirketi hem de sektördeki gelişmeleri değerlendirdi:
* 2006 yılının ilk yarısında geçen yıla göre uzun mesafe konuşma gelirleri azalırken geniş bant internet gelirleri yükseldi. Yakında detaylı rakamları açıklayacağız.
* İhalede verdiğimiz 6.5 milyar dolar verebileceğimiz en yüksek fiyattı. Bugüne kadarki sonuçlardan sonra bu fiyattan pişmanlık duymuyoruz. Şirketin durumu beklediğimizden iyi ya da kötü değil. İhale öncesi zaten 10 milyar doların altındaki bir değerin mantıksız olacağını söylemiştik. Fiyatımızı da ona göre verdik. Kaybetmeyi göze aldık. Çünkü kaybetmeyi bilmeyen kazanmayı da yaşayamaz.
BORSADA
SATIŞ * Türk şirket ile ortaklık istedik ancak görüştüğümüz gruplar başka özelleştirme ihalelerine odaklandı. Kamunun elinde yüzde 45 hisse var. Türk Telekom halka arz için hazırlanıyor. Kamunun elindeki hisselerin bir bölümünün borsada satışı yapılacak. Sadece Türkiye değil özellikle Orta ve Doğu Avrupa'da yatırımları da takip ediyoruz.
* Sabit hattan cep telefonlarını aramak çok pahalıydı. Bu yüzden şirketler GSM kutuları kullanarak daha ucuza arama yolunu buldu. Yüzde 44'e varan oranda cep telefonu aramayı ucuzlattık. En ucuz cep telefonu tarifesinden de ucuz. İnternette de hem ucuzlama hem de erişim hızında artış sürecek. Bizim için en önemli nokta müşterileri memnuniyeti.
HAKARET EDİLİYOR * Telefon dinleme ve başka irrasyonel suçlamalar konusunda sürekli adımız gündeme getiriliyor. Ancak sabitten mi yoksa cepten mi dinleme daha kolay. Telekom'da çalışan yabancı personel ile dinlemeler arasında ilişki kuruluyor. Bize hakaret edilmiş oluyor. Bir de 2.5 milyar dolarlık rüşvet konusu var. Beynini kullanabilen herkes bunun saçmalığını görürdü.
* Lübnan'da yaşananlar Oger Telekom'un sahibi Hariri Ailesi'ni tabi ki olumsuz etkiliyor. Ancak aile üyelerinin çoğu zaten Lübnan'da yaşamıyordu. Ailenin en büyüğü Refik Hariri bir süre önce suikaste kurban gitmişti. Yaşanan hiçbir şey ondan kötü olamaz.