|
|
|
|
|
'Yemekleri pişmemiş yiyorum'
|
|
"Mümkün olduğunca pişmemiş yemek yemeğe çalışıyorum. Bunun mantığı şu; bir yemeği 41 derecenin üzerinde pişirdiğiniz takdirde içindeki enzimler ölüyor, size olan yararı yüzde 50 gidiyor. Önce mineraller, ardından vitaminler bir bir gidiyor. Dünyada pişmemiş yiyeceklerin servis edildiği restoranlar bile var. Amacım Türkiye'de bu tür bir restoran açmak. Pişmemiş deyince sanki tatsız tuzsuz gibi düşünüyorsunuz ama hiç öyle değil. Dondurmayı bile mevyelerle, şeker katmadan yapmak mümkün. Şeker içeriği olan bir kaktüsü kullanıyorsunuz. Tadı inanılmaz güzel oluyor. Bir çeşit fındık kullanarak hamur yapabilmek mümkün. Peki başka yemekleri özlemiyor muyum? Özlediğim oluyor, o zaman kendimi kısıtlamıyorum. Örneğin; yılda bir kez mantı yiyebilirim. Ama sonra hazmetmek güç oluyor tabii. Vücut sağlıklı beslenmeye alışınca diğer yiyeceklere isyan edebiliyor."
|
|
|
|
|
|
|
|
|