Çerkez tavuğu
Yıkayıp hazırladığınız tavuğa 3 su bardağı su ve tuz ekleyerek kısık ateşte, 35-40 dakika pişirin. Kemiklerini ayırın, etini lif lif ayırarak ince ince didin. Servis tabağına düzgünce yerleştirin. Sarmısak, ekmek içi ve cevizi küçük küçük doğrayarak, 3 su bardağı tavuk suyu ve karabiberle karıştırın. Didilmiş tavuk etinin üzerini bu karışımla kaplayın. Yağın içine kırmızıbiberi ekleyerek eriyene kadar ısıtın. Hazırladığınız yağı tavuğun üzerine dökerek servis yapın.
MALZEMELER 4 kişilik
* 1 adet tavuk
* 2 çorba kaşığı sıvıyağ
* 5 ince dilim ekmek (bayat)
* 3 su bardağı ceviz içi
* 8 diş sarmısak
* 3 su bardağı su
* 1 tatlı kaşığı karabiber
* 2 tatlı kaşığı tuz
* Yarım tatlı kaşığı kırmızıbiber
|