Farklı bir tat
Ton balığı ezmesi.
MALZEMELER * 3 adet yumurta * 100 gr tereyağı * 100 gr. ton balığı konservesi * 1 kahve fincanı maydanoz (ince kıyılmış) * 2 adet ançuez, zeytinyağına yatırılmış * Karabiber * Tuz
HAZIRLANIŞI Ton balığının suyunu süzün. Ton balığını ufak parçalara bölüp, ançuezle birlikte blender yardımıyla macun kıvamına getirin. Yumurtaları katı olarak haşladıktan sonra sarılarını çıkarıp, iyice ezin. Tereyağını minik parçalara bölüp, tahta bir kaşık yardımı ile krema durumuna getirin. Buna balık ezmesini katın ve balığın süzülmüş suyu ile hafifçe sulandırın. Daha sonra bu karışıma, maydanoz ve yumurta sarısı ezmesini katın.
|