| | Başkentin ünlü lezzet durağı Pek çok yabancı devlet görevlisini ağırlayan Washington, Ankara'nın en ünlü restoranlarından biri. Türk mutfağı ağırlıklı mönüsü ise dikkat çekici. Bilirsiniz; ünlü ozan Yahya Kemal'e, "Ankara'nın en çok nesini seversiniz?" diye sormuşlar. "İstanbul'a geri dönüşünü," yanıtını vermiş. Ben...devamı |
|
| | Şampiyon artık Bodrum'da Kokoreç ve midye tava denilince ilk akla gelen adreslerden biri olan Şampiyon, İstanbul'un farklı semtlerinden sonra yedinci şubesini Bodrum'da açtı. Geçmişi 50'li yıllara uzanan bu lezzet durağının öyküsünü sahibi Necati Tokgöz anlattı. Dumanı üstünde enfes bir kokoreç ya da bol soslu...devamı |
|
| | 700 kişilik 'butik' kebapçı Anadolu yakasındaki Sahan Vega, dev bir alanda servis vermesine rağmen hizmet kalitesi butik kebapçıdan farksız. Yuvalama, kuzu tandır ve bulgurlu pazı sarma denemeye değer. Anadolu yakasında, E 5 ve Tem otoyollarının bağlantı yolları üzerinde kuş uçmaz, kervan geçmez bir yerde, 700...devamı |
|
| | Ölmeden önce tatmanız gereken 50 lezzet BBC'nin 'Ölmeden Önce Görülmesi Gereken Yerler', 'Yapılması Gereken Şeyler' tarzı listeleri büyük ilgi gördü. Kitap olarak Türkiye'de de yayımlanan bu listelerin bir de ünlü yiyeceklerle ilgili olanı var. İzleyicilerin oylarıyla derlenen bu liste, kanalın sempatik yemek şefi Ainsley...devamı |
|
| | 'Şimdiki müşteri tahsilli' Refik Meyhanesi'nin sahibi Refik Aslan, 68 yıldır bu işin içinde. Mekanında buluşup Beyoğlu'nun dünü ve bugününe kısa bir yolculuk yaptık. - Refik Bey; İstanbul'un en kıdemli meyhanecilerindensiniz. Bu meslekte neredeyse 70 yıla yakın bir süre geçirmişsiniz.. - Eskiden ufak Rum...devamı |
|
| | Bize ait domates bile kalmadı İstanbul'un belki de en görkemli manavı, Arnavutköy'de; Kolay Manav... Ülkenin çeşitli bölgelerinde üretim de yapan firmanın sahibi İsmet Kolay ile arı kovanı gibi çalışan dükkanın küçük ofisinde oturup sohbet ettik. - İsmet Bey, Çikita muzların Türkiye'ye ilk kez girdiği günleri...devamı |
|
| | Organik tarım doğayı koruyor Türkiye'nin en büyük organik gıda zinciri City Farm'ın Genel Müdürü Sinan Bilgin ile firmanın Etiler'deki mağazasında doğal ürünleri tüm boyutlarıyla konuştuk. Organik gıda nedir, bunun tanımını öğrenelim ki okurlarımız sohbetimizi daha iyi takip edebilsinler. - Çok...devamı |
|
| | Baklavanın mutlulukla bir ilişkisi olmalı Beş kuşak baklavacı bir ailenin üyesi Nadir Güllü. Karaköy Güllüoğlu firmasının her şeyi. Baklavacılar Derneği onursal başkanı. Karaköy'deki fabrikada buluşup sohbet ettik. - Nadir Bey, ne kadar tok olursanız olun, önünüze baklava getirilse, midedeki bütün yemekler açılıp baklavaya yol...devamı |
|
| | Tohumun kontrolü çok zor Yavuz Batur önde gelen tohum ithalatçı ve ihracatçı isimlerden... Tohumcular Birliği eski başkanı. Onunla tohumlar arasında bir sohbet yaptık. - Pek çok bitkinin ana vatanı Anadolu. Hal böyleyken biz niye tohumda dışarıya bağlı ülke haline geldik? - Nedeni çok basit; bizim bu...devamı |
|