İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük, piyasalardaki dalgalanmalar ve döviz kurundaki harekete ilişkin olarak, ''Bizim isteğimiz, YTL'nin esas olması gereken yere gelmesi. Tabii bunun bir zaman dilimi içinde olması bizim birinci tercihimiz'' dedi.
Küçük, aşırı değerli YTL'nin kendilerinin bir tespiti olduğunu ve bunu çeşitli ortamlarda dile getirdiklerini anımsatarak, bu durumun ihracatçıları zor durumda bıraktığını, bir anlamda sanayicileri ithalatçı konuma geçirdiğini düşündüklerini anlattı.
İSO
Başkanı Tanıl Küçük, şunları kaydetti: ''Bizim isteğimiz YTL'nin esas olması gereken yere gelmesi. Tabii bunun bir zaman dilimi içinde olması bizim birinci tercihimiz ama şu yükselişlerden de şu mesajı vermeyi bir görev kabul ediyorum. Tüm kesimlerin dikkatinin hala ekonomide olmasının önemini görüyoruz.
Dikkatimizi hiçbir zaman dağıtmamamız gerektiğinin önemini ifade ediyorum. Hepimize sorumluluk düşüyor. Burada birinci öncelik de yöneten sıfatıyla hükümetindir. Hepimizin dikkatli olması gereken bir dönem. Biz tüm dengelerin bir arada olduğu ortamdan seviniriz. Biz ne diyoruz, (Enflasyonla mücadeleden vazgeçmememiz lazım. Sağlanan dengeleri korumamız lazım). Bunun yanında birinin oluşması, diğerlerinden vazgeçmek anlamına geliyorsa biz bunu talep etmeyiz.''
''ARTIŞ, YARAYI SARMA ANLAMINDA OLUMLU OLACAK''
Değerli YTL'nin de bir vaka olduğunu, döviz kurunun yükselmesinin o anlamda ihracatçıyı rahatlatacağını ifade eden Tanıl Küçük, ''Ama tüm dengelerin aynı şekilde olması koşuluyla...'' dedi.
Türk ihracatçısının dış pazarlarını korumak, üretimini devam ettirmek ve istihdamını sürekli kılmak adına var gücüyle üretim yaptığını anlatan Küçük, ''Ancak karlılık yok. Bunun önemini her zaman ifade ediyorum. Şirketler kar edecek ki yatırım yapabilsin, rekabet gücünü koruyabilsin. Bu artış, yarayı sarma anlamında olumlu olacaktır'' diye konuştu.
Tanıl Küçük, esas olanın, uygulanan programın hedefine ulaşması olduğunun altını çizerek, şöyle devam etti:''Esas olan tüm dengelerin bir arada oluşmasıdır. Aşırı değerli YTL diyoruz, dikkatleri çekiyoruz ama aşırı bir artış diğerlerini olumsuz etkileyeceği için bizim için o da cazip değil. Bizim tercihimiz bunun giderek yerine oturmasıdır. Birden bire fırlamalar zıplamalar şeklinde değil.''