kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
  » Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Reha Muhtar @ SABAH
 
Namlı kebabçısı daha havalı
Elegan bir mekan... Banlieue 6080

Namlı kebabçısı daha havalı

Doğrudur, 'Hayatlar ve Mekanlar'ı anlatırken fazla kebabi mekanlardan bahsetmiyorum. Yol üstünde geçerken uğranılan yerlerden çok; karar verilerek gidilen özel mekanları anlatmayı tercih ediyorum. Bunu yapmamın bir nedeni var... Sonuçta ben size, sevdiğinizle ya da ailenizle karar verilerek gidilecek mekanları aktarıyorum. Yol üstünden geçerken uğranılacak her mekanı yazmaya kalksam, bu sayfanın özelliğini yitireceğinin farkındayım. Kebabi yerler, lezzetli olmasına çok lezzetli yerler... Ama yazıya konu olması için başka bir şey daha olması gerekiyor... Çıkılıp bir akşam, hiç yakınında olmasa da kalkılıp gidilecek, gidilmesine karar verilecek bir yer olması gerekiyor. İş yerinin yanıbaşında ya da evinin çevresinde olmaktan farklı bir anlam taşıması gerekiyor. Kebabi yerin evrensel olması gerekiyor... Levent'in göbeğindeki Namlı böyle bir mekan... Birçok iş merkezinin yakınında olsa da, uzaktaki bir evden bile kalkılıp gidilecek bir mekan... Self servisiyle 4 kata varan restoran, bir işletmecilik harikası... Bu kadar çok kişiye, bu kadar kaliteli hizmet, kaliteli kebapla nasıl verilir, bunu dosta düşmana gösteren bir mekan Namlı restoran...

* Bu köşeyi okuyanlar biliyor ki; mekanlar ne kadar havalı durursa dursun, gerçekte havasız bir işletme varsa, eleştiri oklarımdan kurtulamaz... Bebek'teki, en havalı geçinen Mangerie... Ya da Ortaköy'deki The House Cafe... Namlı kebabçısı bunların yanında bence çok daha havalı... Yarı snobize edilmiş ciks tarzdaki garsonlardan çok daha profesyonel hizmet veriyor.
Doğrudur, 'Hayatlar ve Mekanlar'ı anlatırken fazla kebabi mekanlardan bahsetmiyorum. Yol üstünde geçerken uğranılan yerlerden çok; karar verilerek gidilen özel mekanları anlatmayı tercih ediyorum. Bunu yapmamın bir nedeni var... Sonuçta ben size, sevdiğinizle ya da ailenizle karar verilerek gidilecek mekanları aktarıyorum. Yol üstünden geçerken uğranılacak her mekanı yazmaya kalksam, bu sayfanın özelliğini yitireceğinin farkındayım. Kebabi yerler, lezzetli olmasına çok lezzetli yerler... Ama yazıya konu olması için başka bir şey daha olması gerekiyor... Çıkılıp bir akşam, hiç yakınında olmasa da kalkılıp gidilecek, gidilmesine karar verilecek bir yer olması gerekiyor. İş yerinin yanıbaşında ya da evinin çevresinde olmaktan farklı bir anlam taşıması gerekiyor. Kebabi yerin evrensel olması gerekiyor... Levent'in göbeğindeki Namlı böyle bir mekan... Birçok iş merkezinin yakınında olsa da, uzaktaki bir evden bile kalkılıp gidilecek bir mekan... Self servisiyle 4 kata varan restoran, bir işletmecilik harikası... Bu kadar çok kişiye, bu kadar kaliteli hizmet, kaliteli kebapla nasıl verilir, bunu dosta düşmana gösteren bir mekan Namlı restoran...

* Bu köşeyi okuyanlar biliyor ki; mekanlar ne kadar havalı durursa dursun, gerçekte havasız bir işletme varsa, eleştiri oklarımdan kurtulamaz... Bebek'teki, en havalı geçinen Mangerie... Ya da Ortaköy'deki The House Cafe... Namlı kebabçısı bunların yanında bence çok daha havalı... Yarı snobize edilmiş ciks tarzdaki garsonlardan çok daha profesyonel hizmet veriyor. Söz konusu kafelerde 50 kişide aksayan hizmet, Namlı'da 500 kişiye verilirken aksamıyor. Yemeklerin lezzeti bir türlü bozulmuyor. Mekanın atmosferi hiçbir şekilde düşmüyor. Bugüne kadar 100 defa giden birisi bile bir gün olsun 'bu ne rezalet' diyerek çıkmıyor. Namlı'ya giderseniz ve pide yiyecek kadar kilonuzdan yana rahatsanız, benim özel yaratıcılıkla çıkarttığım çöp şiş ve peynirle yapılan özel pideden mutlaka ısmarlayın; parmaklarınızı yiyeceksiniz. O pidenin ismi yok mönüde... Siz bana yapıldığını söyleyin şefe... Size de mutlaka yaptıracaktır. O zaman göreceksiniz ki; bazen kebapçı yerler en havalı restoranlardan daha havalıdır. O zaman anlayacaksınız ki; gusto, esip gürlemekte değil kalitededir. O zaman fark edeceksiniz ki; başarı, havalı giyinmekte değil, emektedir.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 House Cafe   / 25-02-2006
 Başbakan'ın kızı İtalyan restoranında...   / 18-02-2006
 Mezzaluna'daki Fransız   / 28-01-2006
 İtalyan tarzının pahalılığı...   / 21-01-2006
 Bohemini kaybeden mekan 360   / 14-01-2006
 Yeni yılın in mekânları...   / 07-01-2006
 'Ar'sız bir mekan: Cahide 15   / 31-12-2005
 Snob, ukala, kokona...   / 24-12-2005
REHA MUHTAR
Namlı kebabçısı daha havalı
Doğrudur, 'Hayatlar ve...
İbo pahalı geldi Tarkan'a teklif gitti
İbo pahalı geldi Tarkan'a teklif gitti
New York'taki Türk yürüyüşü öncesi yapılacak balo için önce İbrahim...
Gece Yolcuları ile yolculuğa devam
Gece Yolcuları ile yolculuğa devam
İlk albümlerinde yer alan 'Unut Beni', 'Yaban Gülü' ve 'Ölüm de Var'...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.