|
Antepfıstıklı tavuk (5 kişilik)
|
|
* 45 ml. (3 çorba kş.) yoğurt * 1 çorba kaşığı. domates salçası, * tuz, * Taze çekilmiş karabiber, * 2 çorba kaşığı zeytinyağı * 5 parça kemiksiz tavuk göğüs eti (dövülerek inceltilmiş) * 1 su bardağı tuzsuz Antepfıstığı.
Yoğurt, salça, tuz, biber ve zeytinyağını çırpın. Tavukları bulayarak üzerini streç film ile kapatın. Buzdolabında 15-20 dakika bırakın. Fıstıkları robotta irice kıyın. Tavuk parçalarından birini alıp, bir kenarı boyunca fıstık serpin. İki yan kenarını içe doğru yuvarlayarak rulo biçiminde sarın. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Diğer tavukları da aynı biçimde fıstıkla sarın. Fırınınızı 200 C'ye getirin. Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kapatın. 30 dakika pişirin. Kömür ızgarasında pişirilirse tadı daha güzel olur.
|