kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
  » Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 
Lezzet Güneşi
Madalyon
Kabak kapama

Lezzet Güneşi

Krep bohçası
Yumurta, süt, un, kabartma tozu ve bir çorba kaşığı zeytinyağını iyice çırpın. 20 cm. çapındaki tavaya bir tatlı kaşığı zeytinyağını koyup, kızdırın. Karışımdan bir kahve fincanı döküp, arkalı önlü kızartarak 4 krep hazırlayın. Tereyağı ile krepleri yağlayın. İç malzemelerini 4 krepe yetecek şekilde paylaştırın. Krepin yarısına dereotu serpin, üzerine 2 adet etli salamı yan yana yerleştirin. Salamların üzerine pul biberi serpip, taze soğan ve mantar koyun. Krepin boş yarısını malzemelerin üzerine kapatın ve üzerine dereotu serpin. Yarım ay şeklinde oluşan krepin yarısına bir dilim etli salam yerleştirin. Üzerine pul biber serpip, taze soğan ve mantar koyun. Yarım krepin boş kısmını malzemeli kısmına kapatıp, yağlanmış fırın kabına yerleştirin. Diğer krepleri de aynı şekilde hazırlayıp, fırın kabına yerleştirin. Kalan dereotunu ve domatesi, peynir ile harmanlayıp, her bir krepin üzerine serpin. Üzerlerine fındık büyüklüğünde tereyağı koyun. Ilık suda bulyonu eritip, kreplerin aralarına gezdirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında peynirler eriyene dek 10 dakika pişirin.

4 kişilik

*
1 adet yumurta

* 1 su bardağı süt

* 1/2 su bardağı un

* 1/2 çay kaşığı kabartma tozu

* 3 çorba kaşığı zeytinyağı

* 4 tatlı kaşığı tereyağı

İçi:

*
4 dilim etli salam

* 5 çorba kaşığı dereotu

* 2 çorba kaşığı kırmızı pul biber

* 3 adet taze soğan

* 20 adet konserve mantar (ince dilimlenmiş)

* 1 adet domates (küçük küp doğranmış)

* 50 gr. beyaz peynir

* 1 tatlı kaşığı tereyağı

* 1/2 su bardağı su (ılık)

* 1/4 tablet tavuk bulyon

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin   / 14-02-2006
 Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin   / 13-02-2006
 Lezzet Güneşi   / 12-02-2006
 Lezzet Güneşi   / 11-02-2006
 Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin   / 10-02-2006
 Lezzet Güneşi   / 09-02-2006
 Pırasalı pirinç   / 08-02-2006
 Sebzeli pilav   / 07-02-2006
 Kırmızı çorba   / 06-02-2006
 Zevkle pişirin, afiyetle yiyin   / 05-02-2006
AYŞE ÖZYILMAZEL
Dayak yemeyin yemek yiyin...
İstanbul'un havasına,...
HAKAN & UTKU
Başbakanı kurtarıyoruz lan! Boru mu?
Başbakan bir...
EMRE AKOZ
Şenay Akay zahmet etmesin!
Hayatını şov aleminden...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Krep bohçası
Yumurta, süt, un,...
Aşkın içinde acı varsa o artık bir hastalık olmuştur
Aşkın içinde acı varsa o artık bir hastalık olmuştur
Aşk acısı diye bir şey yok! Ama ille de aşkın içinde acı varsa bu...
Kraliçe Rania İstanbul'a geliyor
Kraliçe Rania İstanbul'a geliyor
Ürdün Kralı Abdullah'ın güzel eşi Kraliçe Rania, AÇEV Başkanı Ayşen...
Yuvadan uçuyor...
Yuvadan uçuyor...
Osman-Zeynep Çarmıklı çiftinin büyük kızları Selin'in de...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.