|
|
Lezzet Güneşi
Krep bohçası Yumurta, süt, un, kabartma tozu ve bir çorba kaşığı zeytinyağını iyice çırpın. 20 cm. çapındaki tavaya bir tatlı kaşığı zeytinyağını koyup, kızdırın. Karışımdan bir kahve fincanı döküp, arkalı önlü kızartarak 4 krep hazırlayın. Tereyağı ile krepleri yağlayın. İç malzemelerini 4 krepe yetecek şekilde paylaştırın. Krepin yarısına dereotu serpin, üzerine 2 adet etli salamı yan yana yerleştirin. Salamların üzerine pul biberi serpip, taze soğan ve mantar koyun. Krepin boş yarısını malzemelerin üzerine kapatın ve üzerine dereotu serpin. Yarım ay şeklinde oluşan krepin yarısına bir dilim etli salam yerleştirin. Üzerine pul biber serpip, taze soğan ve mantar koyun. Yarım krepin boş kısmını malzemeli kısmına kapatıp, yağlanmış fırın kabına yerleştirin. Diğer krepleri de aynı şekilde hazırlayıp, fırın kabına yerleştirin. Kalan dereotunu ve domatesi, peynir ile harmanlayıp, her bir krepin üzerine serpin. Üzerlerine fındık büyüklüğünde tereyağı koyun. Ilık suda bulyonu eritip, kreplerin aralarına gezdirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında peynirler eriyene dek 10 dakika pişirin.
4 kişilik
* 1 adet yumurta
* 1 su bardağı süt
* 1/2 su bardağı un
* 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
* 3 çorba kaşığı zeytinyağı
* 4 tatlı kaşığı tereyağı
İçi:
* 4 dilim etli salam
* 5 çorba kaşığı dereotu
* 2 çorba kaşığı kırmızı pul biber
* 3 adet taze soğan
* 20 adet konserve mantar (ince dilimlenmiş)
* 1 adet domates (küçük küp doğranmış)
* 50 gr. beyaz peynir
* 1 tatlı kaşığı tereyağı
* 1/2 su bardağı su (ılık)
* 1/4 tablet tavuk bulyon
|