|
 |
 |
 |
  |
|
'Yeşil' hortladı!
"Öldü" denilen "Susurluk'un Yeşil"i Mahmut Yıldırım'ın İstanbul'da polisin elinden kılpayı kurtulduğu belirtildi.
Bir işadamının vurulmasının ardından başlatılan operasyon İstanbul Emniyeti'ni ilginç bir isme götürdü: Susurluk'la gündeme gelen 'Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım... Polis, Kadıköy'deki bir eve baskın düzenledi ve Yıldırım'ın oğlunu gözaltına aldı. 'Yeşil'in de yarım saat önce kaçtığı öne sürüldü.
Gündem yine 'Yeşil'lendi
Öldü denilen 'Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım'ın son anda kaçtığı iddia edilen operasyonda oğlu Murat Yıldırım ve haraç çetesi yakalandı.
İstanbul'da dün aynı anda bir kaç semtte birden yapılan "Şafak" operasyonu, uzun bir süredir öldü diye bilinen Susurluk'un ünlü ismi Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım'ı yeniden gündeme taşıdı. Operasyonda Mahmut Yıldırım'ın oğlu Murat Yıldırım'ın yönettiği iddia edilen haraç çetesi çökertildi. İşadamlarından haraç aldığı öne sürülen 14 zanlı gözaltına alındı.
EVE GİDİP GELİYORMUŞ Adı Susurluk skandalıyla gündeme gelen ve çeşitli faili meçhul cinayetlerde de sık sık ismi geçen 'Yeşil'in, oğlunun Kadıköy'de yakalanmasından yarım saat önce, saklandığı Bağcılar'daki bir evden çıkarak ayrıldığı ve izini kaybettirdiği iddia edildi. Bir işadamının ayaklarından vurularak sakat kalması üzerine soruşturma başlatan İstanbul Organize Suçlar Şube Müdürlüğü işadamını tehdit ederek 1.5 milyon YTL haraç isteyen kişinin, "Yeşil''in oğlu Murat Yıldırım olduğunu belirledi. Delta Sigortacılık A.Ş.'de geçen yıl 31 Mayıs günü meydana gelen olayda, iş görüşmesi için gelen kimliği belirsiz 3 kişi, şirketin ortaklarından 42 yaşındaki Habib Durmuş'u bacaklarından vurduktan sonra olay yerinden kaçmıştı. Bunun üzerine harekete geçen İstanbul Organize Şube Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık 9 aylık takipten sonra 5 ayrı adrese dün baskın düzenledi. "Şafak" adlı operasyonda 14 zanlı, 1 kalaşnikof tüfek ve 3 tabanca ele geçirildi. Murat Yıldırım'ın yakalandığı apartmandaki görgü tanıklarının, apartmana Mahmut Yıldırım'ın değişik zamanlarda gidip geldiğini iddia ettiği öğrenildi.
ÖLMÜŞ BİRİ ARANIR MI İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, gazetecilerin "Mahmut Yıldırım'ı yakaladınız mı?" sorusu üzerine şunları söyledi: "Bunları nereden çıkarıyorsunuz. Ölmüş bir insanı niçin arayalım. Biz sadece Yıldırım'ın oğlu Murat Yıldırım'ı gözaltına aldık. Ama bazı çevreler bu haberi alıp Mahmut Yıldırım ile bağdaştırdı ve Yıldırım'ı polisin elinden kaçırdığı haberini yaydı. Olayın aslı bu değil." Başbakan Erdoğan ise yakalanan kişinin Mahmut Yıldırım değil, oğlu olduğunu belirtti.
|
|
|
|
 can gürbüz 15.02.2006 21:01:29 hangi yeşil bu ..yada kaçıncı yeşili yakaladınız..ölen hangi yeşil..kaçan hangi yeşil..hangi yeşilin oğlu var..yeşil bir tane değilki..bir çok yeşil var..o yüzden yeşil yaşıyor..öldürsende başka yeşil olduğu için ..yeşil ölmüyor..ölen eski yeşil, yada diğer yeşil,yada küçük yeşil,büyük yeşil,ortanca yeşil,yeşil çok aslındaaaa.
 Mehmet Uçar 15.02.2006 13:04:36 Bir sürü "faili meçhul"le ünlenen bu kişi, iddia edildiği gibi, öldüyse mezarı nerede; sağ ise nerede yaşıyor? "Bilen" birisi çıksan da bizi aydınlatsın. Niçin mi soruyurum? Çünkü, vatandaşım...
|
|
 |
|
 |
|