|
|
|
|
İşte gerçek Adana kebabı
Etin yüzde 85'i 1 yaşını aşmış erkek koyun etinden olacak.
Yüzde 15 oranında yağ karışımı ilave edilecek.
Et önce kebapçının zırh dediği bıçakla kıyılacak, sonra yağ eklenecek.
Bu karışıma da binde 3-5 oranında tuz biber ilave edilecek.
Bunun dışında Adana kebabının içine hiçbir şey karıştırılmayacak.
Bir porsiyon için belirlenen 180 gram şartında da indirime gidiliyor. Buna göre porsiyon 100 gram, 1.5 porsiyon 150 gram olacak.
Adana Ticaret Odası, kendisiyle sözleşme imzalayanlara yukarıdaki logoyu veriyor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| | IMKB | | | E: 44.891 D:% -0,94 | | | DOLAR | | | S: 1,325 D:% 0,038 | | | EURO | | | S: 1,603 D:% -0,156 | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|