Klasik meyhane geleneğini yaşatıyor
14 yıllık ünlü meyhane Kallavi, yeni yerinde müdavimlerini ağırlıyor. Mekanda bir yandan fasıl dinleyebilir diğer yandan leziz yemeklerle ziyafet yaşayabilirsiniz.
Meyhane deyince ilk akla gelen isimlerden olan Kallavi bir yıllık aradan sonra Beyoğlu Kurabiye Sokak'taki yeni yerinde hizmet vermeye başladı. Beyoğlu klasikleri arasında yer alan mekan, aslında 1992'den beri Kallavi Sokak'ta yer alıyordu. Şimdilerde kendine özgü bu meyhaneyi özleyenler için hiç bozmadığı lezzetleriyle kapılarını açtı. Üstelik son derece ferah ve yüksek tavanlı bu yeni yerine günün her saati uğramanız mümkün. Çünkü öğle yemeği servisi de yapıyorlar. Kallavi açıldığı günden bu yana avukatların, gazetecilerin yanı sıra birçok ünlü sanatçıyı da ağırladı. Yıllar boyunca misafirlerinin sayısı hiç azalmadı. Aksine giderek arttı. Çünkü benzersiz lezzetleri ve sağladığı sıcak ortamla vazgeçemedikleri bir yer olarak biliniyor. Mekanın sahipleri Cengiz Güngör ve kuzeni Leyla Kılıç Karakaynak bu yeni yerde de, eski ve bilinen lezzetleri devam ettiriyorlar. Bunun yanı sıra mönülerini genişletmişler de. Örneğin Köpoğlu, Kallavi Kebap, Arnavut ciğeri gibive yemeklerine, Çerkez yemeklerini de ekleyerek mönülerini daha da zenginleştirdiler. Leyla Hanım daha önce işlettiği Kallavi Sokak'taki Fıccın Restoran'da yıllardır birçok ödüller almasını sağlayan Çerkez yemekleriyle Beyoğlu'nun yakından tanıdığı bir isim. Bu nedenle Çerkez tavuğunu ve zeytinyağlı sarmayı kendisi yapıyor. 14 yıldır mekanın başında olan Cengiz Bey ise balık mezelerinde usta. Diğer mezeleri ve balıkları ise Kallavi'nin 10 yıllık ustası Muharrem Usta yapıyor.
ÇEŞİTLER BOL Mönüdeki soğuk mezeler arasında pek çok çeşit var. Lakerda, ahtapot, fesleğenli mezgit, uskumru, topik, patlıcan salatası, fava, radika, yoğurtlu nohut, deniz börülcesi, enginar ve ebegümeci bunlardan bazıları. Ara sıcaklardan da fıccın, karides güveç, mantar güveç, pazı dolma, yaprak ciğer, fincan börek deneyebilirsiniz. Balıklar ise tabii ki mevsime göre değişiyor. Bunun yanı sıra ızgara tava yemekler de var. Kuzu tandır, güveçte et sote, mantarlı çoban kavurma, kuzu şiş, karışık ızgara, ciğer ızgara ve sebze ızgara gibi seçenekler bulunuyor. Fiks mönü tercih ederseniz limitsiz yerli içki olduğunda 45, limitli yerli içki olduğunda 40 YTL ödemeniz gerekiyor. Öğle saatlerinde ise bonfile ızgara, Arnavut ciğeri, ızgara piliç bonfile, ızgara köfte, lahana dolma, kabak graten, zeytinyağlı ıspanak kavurma, zeytinyağlı bamya gibi çeşitler var. En çok tercih edilen rakı çeşikleri arasında ise Tekirdağ geliyor.
HER AKŞAM FASIL Kallavi'nin Etiler'de isim ortaklığı yaptığı bir şubesi de var. Bunun haricinde mekanın ortakları Kallavi adının kullanılmasından çok rahatsız olduklarını dile getiriyorlar. Leyla Kılıç Karakaynak Kallavi'yi diğerlerinden ayıran pek çok özelliğinin olduğunu söylüyor: "Kallavi aslında çok küçük bir mekanda başladı. Orası oldukça sıcak bir mekandı. En önemlisi klasik eski meyhane tarzını sürdürdüğü için çok sevildi. Örneğin beyaz örtüler kullanıyoruz, klasik ve özenli mezelerimiz var. Ayrıca her akşam fasıl bulunuyor. Bunun da büyük oranda çekiciliği var."
YÜKSEK TAVANLAR Kurabiye Sokak, 16 numarada bulunan mekanın eski yerine göre pek çok avantajı var. Örneğin yüksek ve ahşap tavanı bulunuyor. Bu nedenle ses emiciliği var. Böylece hem dışarının gürültüsü gelmiyor, hem de içeride gürültü olmuyor. Ayrıca akşamını sohbet ederek geçirmek isteyenler için de gürültülü olmayan köşeler var. Şu an tek katın hizmette bulunduğu mekanda, yaz aylarında üst katta keyifli saatler geçirmek mümkün olacak. Özellikle balkonu güzel havalarda kapışılacak gibi gözüküyor. 12.00-02.00 saatleri arasında açık olan mekanın kapasitesi ise kış aylarında 90 kişi. Tel:(0212) 245 12 13.
|