|
|
|
|
|
|
Önce yoğurt
Gaziantep Üniversitesi (GAZÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada çocukların kış mevsiminde daha dirençli olmaları için probiyotikli (içinde vücuda faydalı bakteri bulunduran gıdalar) tüketmelerine dikkat edilmesi gerektiğini söylemiş. Bakın Coşkun çocukların kış aylarında beslenmesiyle ilgili ne diyor; "Yoğurt ve süt gibi içinde vücuda yararlı bakteriler bulunduran gıdaların çocuklar tarafından tüketilmesi gerekir. Yoğurdu çocukların beslenmesinde öne almak gerekiyor. Kış hastalıkları çocuklarda daha çok üst ve alt solunum yolları hastalıkları olarak görülüyor. Bademcik, kulak iltihabı, boğaz iltihabı, zatürre gibi. Bütün bunlardan korunmak için özel bir beslenme şeklini söylemek mümkün değil. Çocuklar özellikle bağışıklık sistemini güçlü kılacak gıdaları almalılar. Örneğin taze sebze ve meyvelerin mutlaka çocuklara verilmesi gerekir. Taze meyve ve sebzelerin içerisinde bağışıklık sistemini güçlendirici C vitamini var. Bunlar bağışıklık sistemini güçlendirip mikroplara karşı direnci arttırıyorlar. Kışın genelde tahıllar, tatlılar daha çok tüketilir ama taze meyve ve sebzelerin de tüketilmesi gerekir."
|
|
|
|
|
|
|
|
|