|
|
|
|
Zencefilli nane şuruplu meyve salatası
Kavunu ortadan böldükten sonra çekirdeklerini temizleyip etli içini minik bir kepçeyle bir kaba ayırın. Daha sonra kavunun içini ve diğer meyveleri de yuvarlak ve küçük doğrayıp bu kaba koyun ve karıştırdıktan sonra kavunlardan kaselere doldurun. Şurup için su, şeker, nane, zencefil ve limon suyunu küçük bir tencereye koyun ve orta ateşte şeker çözülene kadar pişirin. Soğuyana kadar bekleyin ve tam servis öncesinde salataların üzerine gezdirin. Salatayı, her kişiye bir kavun kasesi düşecek şekilde hazırlayın.
Malzemesi (4 kişilik): * 2 küçük kavun * 250 gr. çilek * 1 adet kivi * 1 adet muz * 1 adet elma * 1 tutam kıyılmış taze nane * Yarım su bardağı şeker * 1 yemek kaşığı limon suyu * 1 tatlı kaşığı zencefil tozu * 1 su bardağı su
|
|
|
|
|
|
|
|
|