kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Otlu tart
Hafta sonu brunch keyfi
Cevizli waffle
Otlu tart
Zencefilli nane şuruplu meyve salatası
Nar ekşili domates salatası

Otlu tart

Hamuru hazırlamak için mayayı ilk suda çözün, sonra bunu yavaş yavaş un ve zeytinyağıyla karıştırın. Karışım yapışkanlıktan kurtulana kadar un ekleyip yoğurun. Üzerine bir bez kapatıp kabarması için bir kenara koyun ve iki saat bekletin. Bu sırada içine koyulacak tüm yeşil malzemeleri ince ince kıyın. Ayrı bir kapta krema, yumurta ve peynirleri tuz ve karabiberle karıştırıp kıyılmış yeşillikleri buna ilave edin. Bir saat üstü kapalı biçimde buzdolabında bekletin. Kabarmış hamuru un dökülmüş bir yüzeyde oklavayla ve çok inceltmeden yuvarlak bir şekilde açın. Bu açılmış örtü şeklindeki hamuru, 4-5 cm. yükseklikte ve 15 cm. çapındaki tart kabına koyun. Hamurunuzun genişliği tart kabının yanlarından sarkacak şekilde olmalıdır. İç malzemeyi doldurduktan sonra kenarlardan sarkan hamurları kesip yeniden yoğurun ve tart kalıbına kapak olacak şekilde tekrar açın. Bu açtığınız parça ile altta kalan parçayı birleştirerek tartın üstüne kapatın ve hamurla süsleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü pembeleşene kadar 45-50 dakika pişirin. Fırından çıkarıp 5-10 dakika dinlendirdikten sonra, kenarını taze biberiyeyle süsleyerek servis yapın.

Hamuru için (6-8 kişilik):
* 2 ya da 2 buçuk su bardağı un
* 1/3 paket yaş maya
* 4 kaşık zeytinyağı
* 1 küçük bardak ılık su

İçi için
* 1 kutu krema (200 gr.)
* 4 yumurta
* 250 gr. taze lor
* 100 gr. Light beyaz peynir
* Yarım demet maydanoz
* Yarım demet dereotu
* Yarım demet nane
* Yarım demet fesleğen
* Yarım demet taze soğan
* Tuz-karabiber
* Süslemek için birkaç dal taze biberiye
DİĞER GÜNCEL HABERLERİ
 İçindeki Ahmedinecad çıksın ortaya!
 Bir yaşam hediye edin
 Demir Kilise Haliç'e kayıyor
 Kilise için bağış konserleri düzenlendi
 2006'da daha çok seyirci daha çok oyun olsun
 Doğal tatlarla yılbaşı
 2006'da burçları neler bekliyor?
 Kürek çekerek okyanusu geçiyor
 Anneanne rolüne gelene kadar oyuncu kalacağım
 Anadolu yakası AKM'sine kavuştu
 Masanızdan kalkmadan en güzel hediyeyi seçebilirsiniz
 Yuvalara baba şefkati girdi
 En 'trendy' etkinlik
 Bu insanları biz ünlü ediyoruz
 Türkiye'ye 'trivia' kitabı lazım
 Unutulan oyuncaklar takı oldu
 Sanata giden yolda bir hayat
 Denizin nazlı kızları yarın Boatshow'da görücüye çıkıyor
 Farklı mekanlar, tatlar
    Yazarlar
    Alışveriş
    Yaşam
    Ajanda
  » Güncel
    Gezi
Gün ola Köşk'e çıka!
Gün ola Köşk'e çıka!
Başbakan Erdoğan, Siyaset Meydanı'nda, geçmişte kestirip attığı...
Rektör Aşkın'a 76 gün sonra tahliye kararı
Rektör Aşkın'a 76 gün sonra tahliye kararı
Cumhuriyet Savcısı'nın Aşkın hakkında yurtdışına çıkış yasağı konması...
Nokta noktalı siyaset
CHP lideri Baykal, Başbakan Erdoğan'ın "üç nokta"lı sözlerine aynı...
Rakibine ödül verince yandı
SHP Alanya İlçe Başkanı Seyfi Ergül, Antalya Büyükşehir Belediye...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.