|
|
Doğal tatlarla yılbaşı
Yılbaşı geceleriyle ilgili en büyük sorun, "Ne yapılacak?" krizini çözmektir. "Evde mi kalsak?", "Dışarıya mı çıksak?", "Seyahate mi gitsek?" gibi seçeneklerden birine karar verebilmeniz için size, yılbaşı gecesi için son derece kolay, şık ve pratik bir yılbaşı sofrası ve mönüsü hazırladık. Sofrayı son derece sade ve doğal malzemelerle kurarak, sempatik ve rahat bir masa düzeni oluşturduk. Mönü de pratik hazırlanabilen kolay tariflerden oluşuyor; örneğin kocaman, gözünüzü korkutan tüm bir hindi yerine ızgara hindi göğsünü tercih ettik. Böylece, yeni yılı mutfakta azap içinde karşılamak zorunda kalmayıp dostlarınızla ev ortamının rahat atmosferinde sohbet edebileceksiniz
Peynir tabağı Peynir tabağını aperatif olarak değil de, yemeğin bölümlerinden biri olarak hazırlıyorsanız, tabağınıza üç ayrı çeşit peynir koymak yeterlidir. Bir çeşit yumuşak peynir (camembert, brie, coulommiers gibi), bir çeşit sert peynir (parmesan, emmenthal, gravyer, eski kaşar gibi), bir çeşit de blue peynir (rokfor, stilton, danish bule gibi) kullanarak bir tabak hazırlamak, tatların birbirinin önüne geçmemesi ve fazla karışmaması açısından uygun olur. Servis yaparken tabağı süslemek ve lezzet vermek amacıyla yanında üzüm, kuru kayısı ya da ceviz gibi malzemeler de kullanabilirsiniz. Kraker yerine de tercihe göre her çeşit ekmek dilimi koyulabilir.
Malzemesi (6 kişilik): * 250 gr. yumuşak peynir * 250 gr. sert peynir * 250 gr. blue peynir * kg. siyah üzüm * Çeşitli krakerler
Sunay Babahan
|