|
|
|
|
|
|
Cevizli waffle
Çukur bir kabın içinde un, şeker, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. Bir başka kapta yumurta sanları, süt, vanilya ve eritilmiş yağı karıştırın. Üçüncü bir kabın içinde yumurtanın aklarını, iyice beyazlaşıp köpürene kadar mikserle çırpın. Sonra kuru malzemeler ile sütlü karışımı yavaş yavaş karıştırın. İyice kıvamlı pürüzsüz bir hale gelince cevizleri ekleyip tekrar karıştırın. Bu sırada waffle makinenizi iyice ısıtıp, kızgın bir hale getirin. En son çırpılmış yumurta aklarını karışıma ilave edip çırpmadan, tahta bir kaşıkla karıştırın ve waffle makinenizin boyutuna uygun bir kaşıkla bir ölçü dökün ve hemen kapağını kapatın. Makinedeki buhar tamamen bitene ve kapağı kolayca açılana kadar bekleyin. Sonra waffle'ınızı çıkarın ve yumuşamaması için önce kağıt bir havlunun üzerine alın. Karışımınız bitene kadar bu işleme devam edin. Yanında kaymak ve mandalina marmelatıyla servis yapın. Malzemesi (6 kişilik): * 1 su bardağı parçalanmış ceviz * 1 su bardağı un * 1 yemek kaşığı şeker * 2 tatlı kaşığı kabartma tozu * Bir tutam tuz * 4 bardak süt * 3 yumurta * 6 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı * 1 tatlı kaşığı vanilya
|
|
|
|
|
|
|
|
|