|
|
|
|
|
|
'Çikolatayı orta ısıdaki içeceklerle tüketin'
Şef Philippe Depape, Çırağan'ın çikolata odasında hem şov yaptı, hem de çikolata yapımı, tüketimi, saklama koşulları ve son trendlerle ilgili tüyolar verdi... * Çikolatayı mücevher gibi düşünebiliriz. Tıpkı Fransız yemekleri gibi çeşit çeşit ve değerlidir... * İçerik olarak baharat, muz ve tarçın, kahve yerine ise kahve çekirdekleri kullanılıyor yeni çikolatalarda. Bonbonlarda ise baskılar çok yeni. Böylece çikolata daha parlak ve alımlı görünüyor. * Gerçek bir çikolatanın içinde mutlaka kakao çekirdekleri olmalı. Tadı ise ne çok şekerli ne de acı olmalı. İkisinin arası en doğru lezzettir. Ancak taze olduktan sonra her türlü çikolata güzeldir. Kokusu odaya yayılmalıdır. Süpermarketlerdeki ambalajlı çikolatalarda raf ömrü 1-2 yıl kadardır. Ama bizim taze krema ve yağ kullanarak yaptıklarımızın bekleme süresi en fazla 4 haftadır. Bundan daha fazla beklemiş çikolataya taze ya da kaliteli denemez. * Çikolatayı ne çok sıcak, ne de çok soğuk içeceklerle tüketmek doğru değildir. Çok soğuk olduğu zaman tadını anlayamazsınız. Sıcak olduğunda ise hayli yumuşak ve yapışkan olur. Uyum da çok önemlidir. Örneğin şarap içerken siyah çikolata yiyebilirsiniz. Çünkü ikisinin de tadı ağızda uzun süre kalır. * Çikolata buz dolabında saklanmaz. Üzeri nemlenir, donar ve tadı bozulur. Saklandığı ortamda ısı 15 derece, nem ise yüzde 70'ten fazla olmamalıdır. İdeali kapalı kutuda oda sıcaklığında saklamaktır.
|
|
|
|
|
|
|
|
|