Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin
Narlı hindi budu 4 kişilik * 2 adet hindi but * 3 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 adet limonun suyu * 2 adet orta boy soğan (rendelenmiş) * 2 adet ekşi orta boy elma (rendelenmiş) * 1 su bardağı nar suyu * 1 kg. patates (ince halka doğranmış) * Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda) * 1 adet küçük boy nar (süslemek için, tanelenmiş) Zeytinyağı, limon suyunun yarısı, tuz ve karabiberi kapaklı bir kavanozda iyice çalkalayıp, butların üzerine gezdirin ve her taraflarını iyice yoğurun. Ara ara çevirerek en az 30 dakika dinlendirin. Soğan, elma, nar suyu ve kalan limon suyunu iyice karıştırıp, bir fırın kabına yayın ve üzerine hindi butlarını yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında ara ara çevirerek etler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 1 saat pişirin. Etleri pürenin üzerinden alın ve sıcak tutun. Patatesleri kızartın, delikli kepçe ile havlu kağıt üzerine alın, fazla yağlarını süzün. Bir adet patates üzerine bir tatlı kaşığı püre sürün, üzerine sırasıyla patates, püre ve patates yerleştirerek hazırlayın, malzemeler bitinceye kadar tekrarlayın. Etleri patatesli püre ile birlikte ve tane narlarla süsleyerek servis yapın.
Sebze köftesi 4 kişilik * 1 adet havuç (ince rendelenmiş) * 2 adet taze soğan (ince kıyılmış) * 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış) * 1/2 demet dereotu (ince kıyılmış) * 1/2 demet roka (ince kıyılmış) * 10 yaprak ıspanak (ince kıyılmış) * 1 adet etli kırmızıbiber (ince kıyılmış) 1 tutam muskat * 2 adet orta boy patates (haşlanmış, rendelenmiş) * 1 adet yumurtanın sarısı * 1 çorba kaşığı zeytinyağı * Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda) Havuç, taze soğan, maydanoz, dereotu, roka, ıspanak, etli kırmızıbiber, muskat, tuz ve karabiberi iyice harmanlayın. Patates ve yumurtanın sarısını katıp, köfte harcı gibi yoğurun, yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlak köfte şekli verin. Zeytinyağını yağsız tavada ısıtın, köftelerin her iki yüzünü altın sarısı renk alıncaya kadar yaklaşık 3'er dakika pişirin. Sebze köftelerini yoğurtla birlikte servis yapın.
Ispanaklı cızbız köfte 3 kişilik * 1 tabak cızbız köfte * 500 gr. ıspanak (ince kıyılmış) * 2 adet yumurta (çırpılmış) * 6 çorba kaşığı zeytinyağı * 2 çorba kaşığı un * 1 tutam muskat * 5 çorba kaşığı yoğurt * 2 çorba kaşığı kaşar peyniri (rendelenmiş) * Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda) İspanak, yumurta, zeytinyağı, un, muskat, yoğurt, tuz ve karabiberi iyice harmanlayıp, bir fırın kabına yayın, üzerine cızbız köfteleri dizin ve hafifçe bastırın. Önceden hazırlanmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Üzerine peynir serperek servis yapın.
|