|
|
|
|
|
|
Baştan çıkaran tatlı
Bir kavganın ardından sevdiğiniz erkeği yeniden kendinize aşık etmeniz hiç de zor değil! Nede olsa "Erkeğin kalbine giden yol midesinden geçer!" Tüm şeflerin bu konudaki fikri aynı. Birini 'baştan çıkarmak' istiyorsanız, kırmızı tonlarındaki yemeklerden vazgeçmeyin! Tatlıda ise ne kadar çilek, o kadar etki! İşte Serdar Özkan'dan sevdiğinizin aklını başından alacak bir tarif...
ÇİLEKLİ TART * Hamuru: 3 yumurta, 5 dolu yemek kaşığı un, 3 dolu yemek kaşığı tozşeker ve vanilya * Üstü için: Yarım paket çilek jölesi, jöleyi eritmek için bir bardaktan iki parmak eksik sıcak su, 400 gram çilek, 2 yemek kaşığı kayısı veya ağaç çileği marmelatı. * Kreması: 1 bardak süt, 1 yumurta, 1 tepeleme yemek kaşığı un, 3 tepeleme yemek kaşığı tozşeker, biraz vanilya. * Süslemek için: Yarım poşet krem şanti, yarım bardak süt, yarım bardak kıyılmış fındık. YAPILIŞI: Yumurtaları şekerle birlikte çırparak koyu kıvama getirin. Un ve vanilya katıp hafifçe karıştırın. Teflon tart kalıbını yağlayıp unlayın ve karışımı içine boşaltın. Orta ısılı fırında 30 dakika pişirin. Pandispanya ılık hale gelince kalıptan çıkartın. Uzun bir bıçakla pandispanyayı tam ortasından iki kısma ayırın. Biraz şekerli suyla üstünü ıslatıp kremanın yarısını içine sürün; keki üst üste kapatın. Kenarlarına da kalan kremayı sürün ve kıyılmış fındık yapıştırın. Pandispanyanın çukur yüzüne önce marmelat sürün; yıkanmış ve sapları çıkarılmış çilekleri yerleştirin. Çileklerin kenarına krem şanti sıkın. Sıcak suda erittiğiniz jöleyi soğuk olarak üzerine dökün ve dolapta bekletin.
|
|
|
|
|
|
|
|
|