|
|
|
|
|
|
Eski mutfağa taze kan
Sevgilinizi baştan çıkarmak ya da çocuğunuza sebzeyi sevdirmek istiyorsanız onları dinleyin! Geçtiğimiz günlerde düzenlenen 'Yaratıcı Türk Mutfağı' buluşmasına katılan şefler, önemli ipuçları veriyor.
Bir ülkenin kültürünü, zenginliğini mutfak kadar güzel tanıtan başka ne olabilir? Türkiye de bu konuda şanslı ülkelerden biri. Ancak, hazır yemek tüketiminin artması, her köşe başında bir fast food restoranın açılması, Türk mutfağının genç nesiller tarafından tanınmasını engelliyor. Dünyanın en ünlü şeflerinin önünde eğildiği mutfağımız, bu unsurların etkisiyle kan kaybetse bile onu koruyanlar da var!
KENDİ KURALLARI VAR Kendilerine 'Genç Türk Mutfağı Platformu' adını veren bir grup şef, yaklaşık 10 yıl önce Türk mutfağı üzerinde çalışmaya başladı. Katıldıkları yarışmalarla yemeklerimizi dünyaya tanıtan genç şefler, kendi kurallarını da koydu. Taze ve yerel malzemeyi yemeklerinin 'olmazsa olmazı' yapan yeni nesil aşçılar, pişirme teknikleriyle de fark yarattı. 'Genç Türk Mutfağı Platformu'na göre, yemeğin içindeki hiçbir tadın başka bir tada baskın olmaması çok önemli. Yani, yemekteki soğanın da, domatesin de, etin de tadını almanız gerekiyor...
ÇOK ÖZEL BİR BULUŞMA... Türk mutfağını daha rafine bir hale getirmek isteyen Mehmet Peker (Sheraton Çeşme Aşçıbaşı Yardımcısı), Serdar Özkan (The Marmara Pera Mutfak Şefi), Gökhan Tufan (Marmara Antalya), Ümit Yüksel (Radisson SAS Aşçıbaşı) Eyüp Kemal Sevinç (İstanbul Parksa Hilton Executive Chef) ve Ali Doğan (Lara Beach Executive Sous Chef) geçtiğimiz hafta sonu biraraya geldi. Club Med Türkiye tarafından düzenlenen 'Yaratıcı Türk Mutfağı' buluşmasına katılan 6 şef, birbirinden lezzetli yemeklerin ötesinde yeni mutfak kültürüne dair önemli bilgiler paylaştı. İşte 'mutfağın silahşörleri'nden çok özel ipuçları: Sheraton Çeşme Aşçıbaşı Yardımcısı Mehmet Peker, çocuklarına sebze yediremeyen anneler için çok lezzetli bir tarif verdi. İşte, sebze görünce kaçan çocukları pusuya düşürecek 'sebzeli çikolata' tarifi:
ÇİKOLATALI SEBZE! "Sebzeleri haşlayın. Küçük toplar haline getirin. Daha önce erittiğiniz çikolatanın içine bu topları sokun. Tüm bu sebze toplarını buzdolabında yaklaşık 10 dakika kadar bekletin. İçine sebze saklanmış çikolata toplarının üzerine Antep fıstığı dökerek servis edin. Sebzeler haşlama sırasında sivri tatlarını kaybedeceği için minikler tarafından afiyetle yenecek."
İdil DEMİREL- DIŞ HABERLER
|
|
|
|
|
|
|
|
|