|
|
|
|
Sınır değerler aşılmadıkça sorun
Renklendiriciler: (E-100 E-180) Gıdaların renk bakımından daha iyi görünmelerini sağlar. Çok iyi durumda olmayan gıdalar da bu maddeler yardımıyla çekici hale gelir.
Konserve maddesi (E200 - E297) Konserve maddeleri gıdaların raf ömrünü uzatır. Bu arada gıda bünyesinde zararlı bakterilerin oluşması engellenerek insan sağlığı korunmuş olur. E210- E233'e kadar olan maddeler çocuklarda alerjik reaksiyonların yanısıra baş ağrısı ve bağırsak enfeksiyonuna neden olabilir.
Antioksidanlar (E300 - E320) Antioksidanlar gıdaların havayla temas etmeleriyle birlikte başlayan bozulma sürecini yavaşlatmaya yarar. Çorba, sos, dondurma gibi gıdalarda kullanılır.
Emülgatör ve stabilizatör (E322 E415) Emülgatörler gıda içerisinde bulunan ve normalde bir araya gelemeyen farklı maddeleri birbirlerine bağlar. Ürün yapısının bozulmamasını sağlar.
|
|
|
|
|
|
|
|
|