Kabaklı börek
4 adet yufkadan birini tepsiye yayın. Üç kabağı rendeleyin. 1 su bardağı beyaz peynir, 2 adet yumurta, yarım demet dereotunu karıştırın. Hazırladığınız harcın bir kısmını birinci yufkanın üzerine yayın. Diğer yufkayı kapatın. Onun da üzerine harcın bir kısmını koyun. Üçüncü yufkayı üzerine kapatın. Kalan harcın tamamını serpip, son yufkayı kapatın. Bir kasenin içinde 1 su bardağı süt, 1 adet yumurta, yarım su bardağı sıvıyağı çırpın. En üstteki yufkanın üzerine dökün. Yufkaların, tepsinin dışına taşan kenarlarını içine doğru kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
* 4 adet yufka * 3 adet kabak * 1 su bardağı beyaz peynir * 2 adet yumurta * Yarım demet dereotu * 1 su bardağı süt * 1 adet yumurta * Yarım su bardağı sıvıyağ
|