Sebzeli pilav
Pirinci ayıkladıktan sonra tuzlu sıcak suda 1 saat bekletin. Bolca yıkayın ve süzün. Tencereye yağı koyun ve eriyince suyu ekleyin. Daha sonra tuzu ve şekeri koyun. Su kaynayınca pirinci ilave edin. Pirincin üzerine rendelenmiş havuç, mantar, bezelye ve mısır ekleyin. Kısık ateşte 15 dakika pişirin. Kıyılmış ıspanak, dereotu, karabiberi de ilave edin. Harmanladıktan sonra servis yapın. (10 kişilik) * 3 su bardağı pirinç * 1 havuç (rendelenmiş) * 1 su bardağı bezelye (konserve) * 1 su bardağı mısır * 1/2 demet dereotu * 1 su bardağı mantar (konserve) * 3 yaprak çok ince kıyılmış ıspanak * 3 su bardağı su * 3 kaşık tereyağı * Tuz, karabiber * 1 kesme şeker
|