| | Sofralarımıza yeni derya kuzuları Marmara'da avlanma yasağı başlıyor ama çiftlik ortamında üretilen Ege ve Akdeniz'in birbirinden lezzetli yeni balık türleri sofraları şenlendirecek. İnsanoğlu çok nankör. Dünyanın en lezzetli, eti en nadide balıklarından biri olan levrek, balık çiftliklerinde üretilip kader ortağı çipura...devamı |
|
| | Buyurun Japon sofrasına Japonya'nın İstanbul Başkonsolosu Yoshikawa'nın öğle yemeği davetinde menüde ev yemekleri ağırlıktaydı. Ne gyudon ne tempura... Benim gözüm şefin bıçak kullanma ustalığında kaldı. Galiba bende bıçak fetişistliği var. En keskin, çeliği en ince ve yumuşak, sapı en iyi şekilde ele gelen...devamı |
|
| | Kardinal'in devrimci aşçısından mutfak duaları Maestro Martino, Kardinal'in dillere destan San Lorenzo Sarayı'nda aşçı oldu. Yemeklerinin lezzeti dilden dile dolaşıyordu. Pişirme sürelerini ise dualarla belirliyordu. "Habemus papam!" Artık bir papamız var! Biliyorsunuz geçen hafta bununla yattık, bununla kalktık. Mutad müşterek...devamı |
|
| | Çocukların yemekleri yarıştı Bilfen Koleji'nin düzenlediği yarışmada öğrenciler yemek tarifi verirken çok heyecanlıydı. Geleneksel Bilfen Koleji Yemek Yarışması'nın bu yıl üçüncüsü yapıldı. 10-14 yaş arası 19 öğrencinin katıldığı yarışmanın jüri üyeliklerini ise ünlü gazeteciler Balçiçek Pamir, Figen Batur, Güneri...devamı |
|
| | Komşu usulü yaprak sarma Türkler ve Rumlar birlikte yaşamaya başladığı gün mutfağını Türkler'den, yaşama sevincini de Yunanlılar'dan almalı. Bir zamandır Ege'ye tuhaf bir hal hakim. Bir yanda başbakanlar, dış işleri bakanları birbirlerinin "en yakın arkadaşı", ayrılmaz kankası. Öte yanda, en ufak...devamı |
|
| | Önce deniz sonra midyeler kirlendi Marmara Denizi'nin herhangi bir kıyısından elimizi uzatıp midye çıkardığımız yıllar çok eskilerde kaldı. Denizin kirlenmesiyle midye yemek de artık sağlıksız ve tehlikeli hale geldi. Eskiden Marmara Denizi'nin herhangi bir kıyısından elini suya soksan midye tutardın. Şaka yapmıyorum,...devamı |
|
| | Mmm... Çok leziz! Havaların ısınmasıyla dondurma sezonu da açıldı. Klasik mekanlar tezgahlarını hazırlama telaşındayken, hazır dondurma üreticileri de onlarca çeşit lezzetle sektöre canlılık katıyor. Yıllar önce dondurma yiyebilmek için sadece yaz aylarında kepenklerini açan mahalle dondurmacılarını...devamı |
|
| | Jakobenler Sahili'nde şarap suaresi Cumhuriyeti kuran, Deniz Köşkü'nü yapan, o günlerin Jakoben toplumu şarapçılığı da bugünkü seviyesine taşımıştı. Ama şimdi Türk şarapçılığı gözden çıkarılmış durumda. 27Şubat 2005 tarihinde bir yazı yazmışız. "Şarap Üreten Anadolu Kaplanları". Hatırlayacaksınız. Şarap...devamı |
|
| | Amaç üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek Alkollü içkilere getirilen zamlar CHP Meclis komisyonu tarafından araştırıldı. Rapora göre zamlar mantıksız, toplumsal ve ekonomik açıdan da tehlikeli. Fıkrayı bilirsiniz, Papa New York'u ziyarete geldiğinde, havalimanındaki basın toplantısında bir gazeteci şu soruyu yöneltmiş: "New York...devamı |
|