| |
|
|
Selahattin Ayan'dan bir örnek adım daha..
PELİT.
Yaptığı işin hakkını veren insanlardan biri de Pelit'in sahibi ve yöneticisi Selahattin Ayan. Aylar önce Pelit'in uzay laboratuvarlarına benzeyen fabrikasını gezerken, "Neden kakao oranı yüksek çikolata Türkiye'de yapılmıyor" diye sormuştum. Pelit önce yüzde 70 kakaolu çikolatayı çıkardı. Bugün ise Pelit pastanelerinde yüzde 85 kakao oranlı çikolata da satılıyor. Yani bu alanda İsviçre'nin ve Belçika'nın dünya markası olmuş ürünlerini geçti. Dün de "Pasta Okulu"nun açılışını yaptı Selahattin Ayan. Burada 4'er haftalık kurslarla, her yaştan insana pasta yapımı, süslemesi, davet mönülerinin hazırlanması ve çikolata üretimi gibi konularda eğitim verilecek. Bu kurslar ileride bir gıda enstitüsüne dönüşecek. Türkiye'de bu alanda eğitim almak için Fransa'ya, Amerika'ya giden sayısız öğrenci var. Bir arkadaşımın kızından, Amerika'daki üç aylık pasta süslemesi kursu için 100 bin doların üzerinde ücret istenmişti geçen yıllarda. Selahattin Ayan'ı yürekten kutluyorum. Yaptığı işin gerçekten hakkını veriyor.
|