Isırgan çorbası
Isırganları sıcak suya batırıp çıkardıktan sonra, fazla suyunu sıkın ve ince ince kıyın. Isıtılmış yağa unu ilave edip, karıştırarak un sararıncaya kadar yaklaşık 3 dakika kavurun. Isırganları ilave edip, 1-2 kez karıştırın. Piliç suyunu ilave edip kaynama noktasına kadar ısıtın, tuzu ekleyin, ateşi kısıp, yaklaşık 10 dakika pişirin. Yumurta sarısını limon suyu ile çırpın. 1 çorba kepçesi çorba suyunu yavaş yavaş ve karıştırarak ilave edin. Hazırladığınız terbiyeyi, karıştırarak tekrar çorbaya ekleyin. Çorbayı 5 dakika daha pişirin. Kırmızıbiber serpip, sıcak servis yapın.
170 kalori/porsiyon (6 kişilik) * 2 demet ısırgan (ayıklanıp, yıkanmış) * 2 çorba kaşığı un * 2 çorba kaşığı zeytinyağı * 5 su bardağı piliç suyu * 1 adet limon suyu * 1 adet yumurta sarısı * Tuz, pul kırmızıbiber
|