Yulaflı topkek
Yulaf ezmesi, limon kabuğu, kuşüzümü, elma, tarçın, fındık, kabartma tozu ve vanilyayı iyice harmanlayın. Yumurta akı, süt, bal ve zeytinyağını iyice çırpıp, yulaf ezmeli malzemeye katıp, yedirin. Küçük muffin kalıplarını yağlayın, 2/3'lük kısmını hazırladığınız karışım ile doldurun. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri hafif kızarıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin ve ılık olarak servis yapın.
100 kalori/adet (20 adet) * 75 gr. yulaf ezmesi * 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi * 3 çorba kaşığı kuşüzümü * Yarım adet elma (küp doğranmış) * 1 çay kaşığı tarçın * 5 çorba kaşığı fındık (kavrulmuş, dövülmüş) * 1 çorba kaşığı kabartma tozu * 1 çorba kaşığı vanilya * 4 adet yumurtanın akı (hafif çırpılmış) * 3/4 su bardağı süt * 3 çorba kaşığı bal * 2 çorba kaşığı zeytinyağı
|