|
|
|
|
|
|
Beğendili piliç
Beğendiyi hazırlamak için patlıcanları közleyin. Közledikten sonra ince ince didin. 1 çorba kaşığı tereyağını eritin, 1 çorba kaşığı unu yağda kavurun, 1 su bardağı sütü ilave edin. Patlıcanı da ilave edip tahta bir kaşıkla 15 dakika karıştırın. Macun kıvamına gelinceye kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alın. Tuz ve karabiberi ekleyin. Diğer yandan piliç göğsünü incecik doğrayın, 1 çorba kaşığı sıvı yağda kavurun. Ocaktan alın. Ayrı bir tavada kalan 1 çorba kaşığı sıvı yağda yemeklik doğranmış sarımsak ve soğanı kavurun. Mantar biberi de küçük doğrayıp soğanlara ilave edin. Birkaç dakika çevirin. Bu arada kavrulmuş piliç göğsünü, küp doğranmış domatesi ve domates suyunu ilave edin. 5-10 dakika pişirin. Tuz ve beyaz biberi katın. Beğendiyle servis yapın.
* 2 adet piliç göğsü * 2 çorba kaşığı sıvıyağ * 3 diş sarımsak * 1 adet soğan * 1 su bardağı mantar * 2 adet biber * 2 adet domates * 1 bardak domates suyu * Beyaz biber, tuz
Beğendi için: * 1 kg patlıcan * 1 çorba kaşığı tereyağı * 1 çorba kaşığı un * 1 su bardağı süt * Tuz, karabiber
|
|
|
|
|
|
|
|
|