Mutfakta Lezzet Güneşi
Kuru fasulyeli mantı Unun ortasını havuz gibi açın, tuz ve yumurtayı ilave edin, aynı yöne dairesel hareketlerle karıştırarak una yedirin. Hamuru düz ve unlu bir yüzeyde iyice özleşene kadar 5 dakika yoğurun. Üzerini mutfak havlusu ile örtüp, 30 dakika dinlendirin. Hamuru 4'e bölün. Her bir parçayı düz ve unlu bir yüzeyde oklavayla 30-35 cm. çapında açın. Yufkaların üzerine un serpip, mutfak havlusu ile örtün. Haşlanmış fasulyeye, soğan, tuz, karabiber ve suyu ilave edip, püre haline gelinceye kadar robottan geçirin. Hazırladığınız yufkaları 4x4 cm. ebatlarında kareler halinde kesin. Her bir karenin ortasına hazırladığınız harçtan yarım tatlı kaşığı koyup, kareleri üçgen şeklinde ve kenarlarına bastırarak kapatın. Uzun kenarın iki köşesini de üst üste bastırarak yüzük şekli verin. Hamurları tuzlu bol kaynar suda, hamurlar suyun üzerine çıkıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Delikli kepçe ile suyunu süzerek çıkarın. Tereyağını iyice ısıtın, pul kırmızıbiber ve naneyi ekleyip, ateşten alın. Mantının üzerine tereyağını gezdirip, sarmısaklı yoğurt ile sıcak servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 2 su bardağı un (elenmiş) * 2 adet yumurta * 1 su bardağı kuru fasulye (haşlanmış) * 1 adet orta boy soğan (4'e bölünmüş) * Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda) * 2 çorba kaşığı su * 2 çorba kaşığı tereyağı * Pul kırmızıbiber, nane (arzu edilen miktarda) * 500 gram sarmısaklı yoğurt
Islak ekmek Maya ve tozşekeri yarım 1 su bardağı ılık suda eritip, ılık bir yerde 15-20 dakika, kabarıncaya kadar dinlendirin. Unun ortasını havuz şeklinde açın, kabaran maya, kalan su ve tuzu katıp, una yedirerek karıştırın. Karışımı buzdolabında bir gece dinlendirin. Tereyağı ile her seferinde yağsız tavayı yağlayıp ısıtın ve dinlendirilmiş karışımdan küçük bir çorba kepçesi döküp, hamurun her iki yüzünü pembeleşinceye kadar kızartın. Kızarmış hamurların üzerine bir çorba kaşığı pekmez gezdirip, ceviz serperek servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 3,5 su bardağı un (elenmiş) * 20 gram yaş maya * 1 çorba kaşığı tozşeker * 2 su bardağı su (ılık) * 1 çay kaşığı tuz * 2 çorba kaşığı tereyağı * 1 su bardağı ceviz * 1 su bardağı pekmez
|