Çikolata ile tuzun günahını almışız!
Uzun yıllar boyunca yemek alışkanlıkları üzerinde çalışan diyetisyenler, bazı besinlerden uzak durulması gerektiğinde ısrar eder. Ama CBS'ten Dr. Sean Kenniff, diyetisyenlerin kara listesindeki bu gıdalardan vazgeçmeden önce, onların iyi taraflarını da göz önüne almak gerektiğini kanıtladı. İşte, Dr. Kenniff'e göre kötü gıdaların iyi yanları:
* SİYAH ÇİKOLATA: Bu lezzetli yiyecek sadece kalbi güçlendirmekle kalmayıp, vücuttaki kan akışını düzenliyor ve damarlar sertliğini önlüyor.
* TUZ: Son araştırmalar, tuzun yüksek tansiyonu düşünüldüğü kadar çok tetiklemediğini gösteriyor.
* YUMURTA: Bir yumurtada 213 mg kolesterol bulunur. Ama son araştırmalar, yumurtaların kolesterolün kana karışmasını engelleyen bir madde içerdiğini ortaya çıkardı.
* PATATES: Yüksek karbonhidrat oranı nedeniyle, patates bir numaralı halk düşmanı ilan edilmiş durumda. Yine de, patatesin kalori ve yağ oranının son derece düşük olduğunu ve hiç kolesterol bulundurmadığını göz ardı etmemek gerekir.
|