Lezzet Güneşi
Kerevizli cordon bleu Kerevizleri zeytinyağı ile iyice harmanlayın ve kabuklu sarmısaklarla beraber bir fırın tepsisine koyup 160 derece fırında yaklaşık 1 saat, üzeri açık olarak kerevizler yumuşayana kadar pişirin. Ayrı bir kaba alıp sıcak tutun. Sarmısakları ikiye kesip, kabuklarını ayırın ve bir tavaya koyun. Tereyağı ve maydanozu ilave edip, yağ eriyinceye kadar karıştırarak pişirin. Aynı tavaya kerevizleri katıp, sarmısaklarla harmanlayın. Cordon bleu'leri önceden ısıtılmış 220 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin ve sarmısaklı kerevizler ile beraber servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 1 paket tavuk cordon bleu * 1 kg. kereviz (5-6 cm. uzunluğunda doğranmış) * 1 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 baş orta boy sarımsak * 50 gram tereyağı * 1 demet maydanoz (kıyılmış)
|