|
|
Lezzet Güneşi
Piliçli bamya Kişniş tohumu, köri ve rezene tohumunu birlikte dövün. Sarımsak, baharat karışımı, kırmızı pul biber ve zencefili karıştırıp, etleri ekleyin. Sallayarak etleri baharata iyice bulayın, tuz serpin. Su, esmer şeker ve domates püresini karıştırın. Derince bir tavada yağı kızdırın, etleri yaklaşık 5 dakika kızartıp tabağa alın. Ayrı bir tavada patatesleri hafif kızartın, etleri de tavaya ilave edin. Şekerli su, çubuk tarçın ve limon suyunu ekleyip, üzeri kapalı olarak 10 dakika ağır ağır kaynatın. Bamyaları katıp, sebzeler yumuşayana ve etler pişene kadar yaklaşık 10 dakika daha pişirin. Üzerine ceviz serperek servis yapın.
MALZEMELER (4 kişilik) * 500 gram bamya (temizlenmiş) * 4 adet piliç drumstick * 1 çorba kaşığı kişniş tohumu * 2 tatlı kaşığı köri * 1 buçuk tatlı kaşığı rezene tohumu * 2 diş büyük boy sarımsak (kıyılmış) * Yarım tatlı kaşığı kırmızı pul biber * 1 çorba kaşığı zencefil * 1 buçuk su bardağı su * 2 buçuk çorba kaşığı esmer şeker * 2 çorba kaşığı domates püresi * 500 gram taze patates (yıkanmış, 2'ye bölünmüş) * 2 çorba kaşığı sıvıyağ * 2 adet çubuk tarçın * 3 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış) * 2 çorba kaşığı ceviz (iri dövülmüş)
|