|
|
Ispanaklı gnocchi
Patatesleri yumuşayıncaya kadar önceden ısıtılmış 200 derece fırında 50 dakika pişirin. Sıcakken kabuklarını soyun, iyice ezip bir kevgirden geçirin. Unun yarısını patateslerin üzerine eleyip tuz ilave edin. İyice karıştırın. Kalan unu pürüzsüz ve yumuşak bir hamur elde edene kadar, patates hamurunun üzerine elemeye devam edin. Hamuru 4 eşit parçaya bölüp, 2 cm. çapında rulolar hazırlayın ve her ruloyu 1'er cm'lik parçalar halinde kesin. Kestiğiniz parçaları nemli bir havlu ile örtün. Patates lokmalarını gruplar halinde tuzlu kaynar suda, su yüzeyine çıkana kadar 30'ar saniye pişirin. Delikli kepçeyle sudan çıkarıp, yağlanmış bir tabağa alın ve pişene kadar sıcak tutun. Tereyağını eritip soğan ve sarımsağı, soğanlar yumuşayıncaya kadar karıştırarak soteleyin. Şarap, krema ve sebze suyunu karıştırarak ilave edip, kaynama noktasına getirin. Üzeri açık olarak 2 dakika kaynatın. Ispanakla peyniri katıp, peynirler eriyinceye kadar karıştırın. Patates lokmalarının üzerine ıspanaklı sostan koyarak servis yapın. MALZEMELER (4 kişilik) * 600 gram patates * 130 gram un * 30 gram tereyağı * 1 adet soğan (ince doğranmış) * 1 diş sarımsak (dövülmüş) * 1 su bardağı krema * 1 çay bardağı sirke * 1 su bardağı sebze suyu * 300 gram ıspanak (sadece yaprağı, kalın jülyen kesilmiş) * 1 çorba kaşığı eski kaşar peyniri (ince rendelenmiş)
|