|
|
Soğan dolması
Isıtılmış yağda soğanlar yumuşayıp sararıncaya kadar karıştırarak 6-7 dakika soteleyin. Pirinci unlu suyu gidinceye kadar bol suyla yıkayıp, soğanlara ilave edin ve pirinçler şeffaflaşıncaya kadar karıştırarak soteleyin. Domates, su, tozşeker, yenibahar, nane ve maydanozu ilave edip karıştırın ve kısık ateşte 5 dakika pişirdikten sonra tencerenin kapağını kapatıp 15-20 dakika dinlendirin. Bütün soğanları alt ve üst kısmından 0.5 cm. kesin. Bol kaynar suda 20 dakika haşlayın ve delikli kepçe ile çıkarın. Soğuduktan sonra keskin bir bıçakla soğanın ortasına kadar kesin. Soğan yapraklarını kat kat çıkarın. Soğanın ortasına doğru küçülen yaprakları bırakın. Soğan yapraklarının ucuna bir çorba kaşığı harç koyup, rulo şeklinde sarın. Arzu ederseniz maydanoz yaprağı ile süsleyerek ılık servis yapın. MALZEMELER (6 kişilik) * 500 gram soğan (ince kıyılmış) * Yarım su bardağı zeytinyağı * 1 su bardağı pirinç * 1 adet domates (robottan geçirilmiş) * 1,5 su bardağı su (kaynar) * 1 tatlı kaşığı tozşeker * 1 tatlı kaşığı yenibahar * 1 çorba kaşığı nane * 6 sap maydanoz (ince kıyılmış) * 4 adet büyük boy soğan
|