Hindili sini köftesi
Isıtılmış zeytinyağında domatesleri hafif ezerek ve karıştırarak orta ateşte 3 dakika pişirin. Biberleri ilave edip 3 dakika daha pişirin. Yumurtaları çatalla çırpın. Kırmızıbiberli domates sosunun dörtte birini, kıymayı ve ekmek kırığını ilave edip, iyice yoğurun. Hazırladığınız karışımı 15x20 cm. ebatlarında bir kalıba bastırarak yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirip, 10 dakika dinlendirin. Dilimleyerek ve üzerine kalan sosu gezdirerek servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 200 gram domates (çekirdekleri çıkartılmış, küçük küp doğranmış) * 3 çorba kaşığı kurutulmuş kırmızıbiber (ıslatılmış, jülyen doğranmış) * 3 çorba kaşığı zeytinyağı * 2 adet yumurta * Yarım bayat ekmek kırığı * 750 gram hindi kıyma
Çikolata vazo Nescafe ve suyu karıştırıp, soğumaya bırakın. Kahve çekirdeklerini eritilmiş çikolataya batırıp, yağlı kağıt üzerine çıkarın. Yumurta ve şekeri mikserle çırpıp bir kaba alın, kahveli su, 400 gram eritilmiş bitter çikolata, yarım su bardağı krema ve unu ilave edin. Karışımı 20x30 cm. ebatlarında yağlanmış, taban ve kenarları yağlı kağıt ile kaplanmış bir kalıba döküp, ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Kek soğuduktan sonra 7 cm. çapında bir kalıpla 8 adet silindir kesin. Kenarlarına fırça ile likörün bir kısmını sürün. 12x24 cm. ebatlarında 8 adet yağlı kağıt kesin. Her şeridi boyuna ikiye katlayıp, kısa kenarlardan birer tanesini daha sonra tutmak için kullanmak üzere içeriye doğru 1 cm. kıvırın. Şeritlerden birini düz zemine yayıp, üzerine kalan eritilmiş çikolatanın sekizde biri kadarını spatulayla yayın. Tutmak için kıvırdığınız kısımdan tutarak kağıdı kaldırın ve keklerden birinin etrafına kağıtlı kısım dışarıya dönük, çikolatalı kısım keke değecek şekilde sarın. Çikolata katılaşıncaya kadar bekleyip, kağıdı çıkartın. Kalan krema ve pudra şekerini mikserle koyulaşıncaya kadar çırpıp kalan likörü ekleyin. Bu karışımı keklerin üzerindeki boşluğa doldurup, kakao eleyin. Üzerlerine çikolata kaplı kahve çekirdeği serperek servis yapın.
MALZEMELER (8 kişilik) * 1 çorba kaşığı nescafe * 1 çay bardağı su (sıcak) * 24 adet kahve çekirdeği * 600 gram bitter çikolata (eritilmiş) * 4 adet yumurta * 1 çorba kaşığı esmer şeker * 3 su bardağı krema * 1 çay bardağı kekun * 1 kahve fincanı kahve likörü * 1 çorba kaşığı pudraşekeri * 2 tatlı kaşığı kakao
Küp eti Güveç kabına sırasıyla soğan, et, domates, yeşil biber ve sarımsağı yerleştirin. Tuz ve karabiberi serpip üzerine suyu gezdirin. Kullandığınız et yağsız ise arzu ettiğiniz kadar zeytinyağı ilave edin. Güveç kabının kapağını sıkıca kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirdikten sonra fırın ısısını 160 dereceye düşürüp, 2.5 saat daha pişirin. Sıcak servis yapın.
MALZEMELER (3 kişilik) *v 600 gram iri kuşbaşı et * 2 adet soğan (dörde bölünmüş) * 2 adet domates (iri küp doğranmış) * 2 adet yeşil biber (halka doğranmış) * 3 diş sarımsak (bütün) * 1/2 su bardağı su
|