|
|
Ne levrekmiş yahu!
Cuma günü Günaydın'daki bir haberden, İstanbul'un, daha doğrusu Türkiye'nin en pahalı yemeğini öğrenmiş olduk: Levrek Topkapı Special. Porsiyonu tam 180 milyon liraymış. Öyle Osmanlı saraylarının bilmece gibi pişirilen, sofraya gelene kadar yapımı saatler süren sanat eseri mi, bir kap yemek mi olduğu tartışılır ürünlerinden değil bu, "Levrek Topkapı Special". Bu kadar pahalı olmasını şefimiz, "Çok nadir bulunan, çiftlikte yetişmeyen bir levrekten yapıldığı için" diye açıklamış. Hey Allah'ım! Şu İstanbul'un hakikaten çivisi çıkmış. Bazı insanların artık para mefhumu kalmamış. Kazandıkları da harcadıkları da ipin ucunun iyice kaçtığını gösteriyor. Ayol siz gelin İzmir'e... Ben size o paraya dört kişilik, içinde levrek de bulunan bir deniz ürünleri ziyafeti çekeyim. İzmir'de hangi balık restoranına gitseniz, "Çiftlik değil deniz levreği olsun" diye belirttikten sonra önünüze miiiisss gibi, 'suyunda' pişmiş bir derya kuzusu geliverir. Kilosu da 55-60 milyon civarındadır. Değil ki porsiyonu 180 milyon. İlahi! Güldürükçü İstanbullular sizi!
|