Tiramisu
Un ve tozşekeri harmanlayın. Kısık ateşte karıştırarak süte ilave edin ve muhallebi koyulaşıncaya kadar pişirin. Muhallebiyi arada karıştırarak soğutun. Ilık suya konyak ve nescafeyi ilave edip, eritin. Kekin her iki parçasının iç kısımlarını nescafeli su ile ıslatın. Kremşanti, labne peyniri ve yumurta sarısını mikser ile iyice çırpın, soğuyan muhallebiye ekleyip, mikserle 1-2 dakika daha çırpın. Muhallebinin yarısını ıslatılmış kek tabanının üzerine sürün. Kekin ikinci parçasını muhallebinin üzerine kapatın. Kalan muhallebiyi de kekin üzerine yayıp, düzeltin. Buzdolabında en az iki saat dinlendirin. Üzerine kakao serpip, dilimleyerek servis yapın.
MALZEMELER (12 dilim) * 1 adet hazır kek * 2 çorba kaşığı un * 85 gram tozşeker * 200 ml. süt * 200 ml. su (ılık) * 2 tatlı kaşığı konyak * 1 tatlı kaşığı nescafe * 1 paket kremşanti * Yarım paket labne peyniri * 1 adet yumurta sarısı * 2 çorba kaşığı kakao
|