|
|
Armutlu pasta
Un, nişasta ve 175 gram şekeri harmanlayın. Unlu karışımı kısık ateşte hiç topak olmayacak şekilde tel çırpıcı ile karıştırarak süte katın, yumurta sarılarını da yine tel ile çırparak ilave edin. Çırpmaya devam ederek muhallebi koyulaşıncaya kadar pişirin. Vanilyayı katıp bir kez karıştırın. Soyulmuş ve karpuz dilimi şeklinde doğranmış armutları tencereye dizin, üzerine kalan şekeri serpip kısık ateşte armutlar hafif yumuşayıncaya kadar pişirin ve soğutun. Pasta kekinin tabanını servis tabağına koyun, armut dilimlerinin yarısını kekin üzerine dizip, muhallebinin yarısını armutların üzerine yayın. Kekin ikinci parçasını muhallebinin üzerine kapatın. Kalan muhallebiyi kekin üzerine gezdirip, en son kalan armut dilimleri ve fındık ile süsleyin. Keki buzdolabında bir gece dinlendirdikten sonra servis yapın.
MALZEMELER (12 dilim) * 1 kg. süt * 2 çorba kaşığı un * 2 çorba nişasta * 250 gram tozşeker * 2 adet yumurtanın sarısı (çırpılmış) * 1 çay kaşığı vanilya * 5 adet armut * 1 tatlı kaşığı tarçın * 1 adet hazır pasta keki * 50 gram fındık (süslemek için)
|