Lezzet Güneşi
Şipşak omlet Yumurtaları, tuz, karabiber serperek köpürünceye kadar hafif çırpın. Otları ve suyu ilave edip karıştırın. Tereyağını eritip, yumurtalı karışımı katın. Isıtılmış tavaya dökün ve omletin pişen kenarlarını ortaya çekerek harcın tamamını pişirin. Katılaşmaya başladığında 1-2 dakika karıştırmayın. Sonra bir kenarını ortaya doğru, ardından da diğer kenarını birincinin üzerine katlayarak ısıtılmış bir tabağa aktarın. Sıcak servis yapın.
MALZEMELER (2 kişilik) * 4 adet yumurta * Tuz, karabiber * 5 sap maydanoz (iri doğranmış) * 5 sap dereotu (iri doğranmış) * 5 sap nane veya tarhun (iri doğranmış) * 2 çorba kaşığı su * 1 çorba kaşığı tereyağı
|