|
|
Sebze bahçesi
Sosu hazırlamak için fesleğen, nane ve sarmısağı robottan geçirin. Zeytinyağı ve tuzu yavaş yavaş ilave edin. Et ve patatesleri doğrayıp fırın kabına koyup, zeytinyağı ve tuz serpin. Patlıcan, soğan, kabak, kırmızıbiber, domates, sarmısak, maydanoz ve kekiği başka bir kapta karıştırıp, kalan zeytinyağını ilave edin. Fırının üst rafına etlerin, alt rafına da sebzeleri yerleştirip, ısıtılmış 190 derece fırında, sebzeleri ara ara karıştırarak 40 dakika pişirin. Eti fırından çıkartıp, üzerini folyo ile kapatın ve 10 dakika bekletin. Sebzeleri yumuşayıncaya kadar pişirin. Etleri ince dilimleyip, sebzeler ve yeşil sosla birlikte servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 1 kg. kuzu but * 1 kg. patates (2'ye bölünmüş) * 1 kahve fincanı zeytinyağı * 1 adet patlıcan (küçük küp doğranmış) * 1 adet küçük boy soğan * 1 adet küçük boy kabak * 1 adet etli kırmızıbiber * 1 adet domates * 1 diş sarmısak * 1 çorba kaşığı maydanoz * 1 çorba kaşığı taze kekik (iri doğranmış) * Tuz (arzu edilen miktarda) Yeşil sos: * 15 çorba kaşığı fesleğen yaprağı * Yarım demet nane yaprağı * 1 diş sarmısak (dilimlenmiş) * 1 su bardağı zeytinyağı * Tuz (arzu edilen miktarda)
|