Ramazan Sofrası
Vişneli bulgur sarması Soğanı yağın yarısı ile kavurun. Pembeleşince bulguru koyup, 1- 2 dakika daha kavurun. 1 su bardağı su ilave edip, tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. İçine limon suyu, maydanoz, tuz, nane, karabiber, tozşeker koyup, harmanlayın. Yaprakları yıkayıp, haşlayın ve süzün. Hazırlanan içten 1 tatlı kaşığı koyarak sarın, tencereye dizin. Üzerine 1 su bardağı soğuk su ve vişneleri koyup, kısık ateşte 35 dakika kadar pişirin. Soğuyunca servis tabağına alın. Not: Bu sarma sıcak veya soğuk olarak yenebilir.
MALZEMELER (8 kişilik) * 250 gram yaprak * 1 su bardağı pilavlık bulgur * 2 adet soğan * 1 komposto kasesi donmuş vişne * 1 limon suyu * Yarım demet maydanoz * 1 çorba kaşığı nane * Tuz, karabiber * 1 çorba kaşığı tozşeker * 1 su bardağı zeytinyağı
|