Keşkül'ü fukara
Bademleri kaynar suda 1-2 dakika haşlayın, soğuk sudan geçirip, kabuklarını soyun. Kurulayıp robottan geçirin. Sütle suyu karıştırın ve kaynatın. Pirinç ununu suyla ezin. Bademi, pirinç ununu, tuzu, şekeri, hindistancevizinin yarısını koyarak aynı yönde karıştırarak kaynayana kadar pişirin. Katılaşınca ateşten alın ve kaselere boşaltın. Soğuyunca üzerini fıstık ve hindistanceviziyle süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER (8 kişilik) * 1 su bardağı tuzsuz badem * 1 litre süt * 1 su bardağı su * 3 çorba kaşığı pirinç unu * 1 fiske tuz * 1 su bardağı tozşeker * 1 çay bardağı hindistancevizi * 1 su bardağı toz antepfıstığı
|