Elmalı kereviz
Kerevizleri ayıklayın, yuvarlak dilimler halinde kesin. Kararmaması için limonlu suda bekletin. Elma ve havuçları küp küp doğrayın, kerevizlerin içine atın. Tencereye yağ koyun, kızınca soğanı ve unu ilave ederek 1-2 dakika soteleyin. Şeker, tuz, süzülmüş kereviz, elma ve havuçları koyun. Limon suyu ve üzerini geçecek kadar su ilave edin, kısık ateşte 25 dakika pişirin. Soğuyunca servis tabağına alıp, üzerine 1 çorba kaşığı zeytinyağı gezdirin. Üzerine kıyılmış dereotu serperek servis yapın.
MALZEMELER (6 kişilik) * 1 kg. kereviz * 2 adet havuç * 2 adet ekşi elma * 1 limon suyu * 2 adet kesme şeker * 1 çay kaşığı tuz * 1 tatlı kaşığı un * Yarım demet dereotu * 1 baş soğan * 1 çay bardağı+1 çorba kaşığı zeytinyağı
|