|
|
Ramazan Sofrası
Kolay talaş böreği Yufkayı yayın, üzerine eritilmiş yağ gezdirin. İki ucu yufkanın ortasına gelecek şekilde katlayın, tekrar yağlayın. Kalan iki ucu da ortaya getirerek kare elde edin. Artı şeklinde keserek 4 parça kare elde edin. Diğer yufkaya da aynı işlemi yapın. Tencereye 2 kaşık sıvıyağ koyun, kızınca etleri ilave ederek rengi dönene kadar soteleyin. Defne yaprağı, salça, karabiber koyun, 1-2 kez çevirin. Üzerini örtecek kadar su koyun, kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Süzgece koyarak etlerin suyunu süzün, soğutun. Kare yufkaların ortalarına 1 çorba kaşığı harçtan koyun, bahçe gibi kapatın. Katlama yeri tepsiye gelecek şekilde dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin, sıcak servis yapın.
MALZEMELER (8 kişilik) * 2 yufka * 125 gram tereyağı veya margarin İçi için: * 250 gram dana kuşbaşı * 1 orta boy kuru soğan * 2 tatlı kaşığı domates salçası * 1 adet defne yaprağı * 1 tatlı kaşığı tuz * Yarım tatlı kaşığı karabiber * 2 çorba kaşığı sıvıyağ Üzeri için: * 1 yumurtanın sarısı
|