|
|
|
|
|
|
Gurmeler ne diyor?
AHMET ÖRS (gazeteci, yazar) Torikten yapılması gerekir Lakerda balığın en eski saklama yöntemlerinden biri. O zamanlar derin dondurucu olmadığı için akın halinde gelen balığı tütsüleme veya tuzlama yöntemiyle saklanırdı. Tuzlama balıkların zirvesi ise lakerda. Bu sıradan bir tuzlama değil. Tekniği çok önemli. Mutlaka torikten yapılması arzulanır.
ALİ ESAD GÖKSEL (mimar, yazar) Yeterince değerini bilemedik Lakerda bence Türk mutfağının uluslararası mutfağa kendini satmakta ne kadar geride durduğunun en belirgin örneği. Lakerdayı doğru dürüst satsaydık Japon mutfağındaki suşi'yi nasıl biliyorlarsa bunu da bileceklerdi. İstanbul'daki en iyi lakerda ise Büyükada çarşısındaki bir dükkanda var.
DENİZ GÜRSOY (yazar) Bu yiyeceğe sahip çıkmalıyız Dünya piyasalarına gurme ürünü olarak lanse edilebilecek bir yiyecek. Lakerda kültürümüzün bir parçası ama tıpkı pastırma gibi çalmaya çalışıyorlar. Ona sahip çıkmalıyız. Damakta bıraktığı tuzun tadı önemli. Ayrıca sadece rakı ile değil şarapla da çok iyi giden bir mezedir.
|
|
|
|
|
|
|
|
|