|
|
|
|
|
|
İyi kahve nasıl pişirilir?
Filtre kahve: Kullanılacak kahve ne çok ince ne de çok kaba çekilmiş olmalıdır. Uygun şekilde çekilmiş kahve, filtrenin üzerine yerleştirilir. En iyi ölçü 30 mililitre kahve ve 150 mililitre sudur. Filtrenin metal olması tercih edilir çünkü kağıt filtreler, kahveye tadını veren maddelerin aşağıya geçmesini engeller. Kahve konulduktan sonra, aletin ıstıcısı aktive edilir ve yukardan aşağı doğru akan sıcak su kahvenin içinden geçerek filtrenin altında bulunan kaba süzülür.
Espresso: Espresso ve Capuccino yapmak için mutlaka yüksek basınçlı su buharı veren bir makine kullanmalısınız. Aletin haznesine espresso kahvesi yerleştirilir ve aletin ısıtıcısı açılır. Kullanılacak su miktarı filtre kahveye göre çok daha azdır. Kahve miktarı ise normal kahvenin 2/3'üdür. Kahve aşağıya damla damla akmalıdır. Espresso hiçbir zaman bekletilmez, ona özgü tasarlanmış özel fincanında hemen içilmelidir yoksa tadı acılaşır.
Capuccino: Capuccino; 1/3 espresso, 1/3 kaynamış süt ve 1/3 süt köpüğünden oluşur. Hazırlanmasında sütün köpük hale getirilmesi önemlidir. Bunun için yüksek basınçlı su buharı kullanılır. Buhar ucunu süt kabına batırırken dikkatli olun, çok batırırsanız süt köpüğü fazla kabarcıklı olur, çabuk söner. Çok yüzeyde tutarsanız köpük oluşmaz ve süt çok ısınır.
French Press: Önce kahve cam kaba konur. 200 mililitrelik bir kap için 10 gram kahve kullanılır. Yeni kaynatılmış su kahvenin üzerine dökülür. Tahta ya da plastik bir kaşıkla 90-120 saniye karıştırılır ve 20-30 saniye beklenir. Filtre kapağı kapatıldıktan sonra filtre çubuğu tüm kahve dibe çökecek şekilde indirilir.
Machiato: Küçük fincandaki orta boy espresso'nun üzerine bir tatlı kaşığı kadar cappucino köpüğü konarak hazırlanır.
|
|
|
|
|
|
|
|
|